Stamped Concrete Flooring Systems

Description

Ο Όμιλος Μποροβά Α.Ε. και η Εταιρεία μας STONECRETE  εισήγαγε την τεχνολογία των σταμπωτών δαπέδων στην Ελλάδα το 1991. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη Εταιρεία της χώρας στον τομέα αυτό.

Τα ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ STONECRETE κατασκευάζονται από σκυρόδεμα C20-25 πάχους 8-10cm, ενδυναμωμένο με ίνες πολυπροπυλρνίου και χρωματισμένο με επίπαση δύο στρώσεων σκληρυντικού τσιμεντοχρώματος STONECRETE. Όταν το σκυρόδεμα φτάσει στο πλαστικό στάδιο ωρίμανσης, καλύπτεται με το χρώμα αρμών STONECRETE RELEASE POWDER και σταμπάρεται με τα επιλεγμένα ελαστικά καλούπια STONECRETE. Την επόμενη μέρα κατασκευάζονται αρμοί διαστολής και στη συνέχεια πλένεται με διάλυμα υδροχλωρικού οξέως και σφραγίζεται με ειδικό σφραγιστικό βερνίκι εμποτισμού STONECRETE SUPER PENETRATING SEALER.

Η τεχνολογία των δαπέδων STONECRETE, σε χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης έχει μια ιστορία 60 περίπου ετών. Αντέχουν σε οποιεσδήποτε καταπονήσεις όπως η διέλευση υπέρβαρων  οχημάτων, καθώς σε όλους τους κατασκευασμένους με δάπεδα STONECRETE δρόμους, Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και Αμερικάνικους διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα των 40 τόνων (νταλίκες, μπετονιέρες κτλ.)

Δεν επηρεάζονται από καιρικές συνθήκες. Τα δάπεδα   STONECRETE  με την προσθήκη ειδικού αερακτικού στη μάζα του μπετόν, δεν επηρεάζονται από τους παγετούς. Αυτός είναι και ο λόγος που συναντάμε τόσο ευρέως σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Σικάγο κ.λ.π. όπου κατά τους χειμερινούς μήνες σημειώνονται θερμοκρασίες -30˚ -40˚. Αντίθετα η προσθήκη ινών πολυπροπυλενίου στη μάζα του μπετόν δεν επιτρέπει ρωγματώσεις, σχισίματα κ.λ.π. στην επιφάνεια των δαπέδων  STONECRETE και τα καθιστά ως τα πλέον κατάλληλα για θερμές χώρες όπως το Μεξικό, Ν.Ζηλανδία, Αραβικές χώρες όπου και εμφανίζονται ευρέως.

Οι αποχρώσεις των σκληρυντικών χρωμάτων στα ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ STONECRETE δεν αλλοιώνονται αλλά παραμένουν σταθερές στο πέρασμα του χρόνου, διότι οι παραπάνω χρωματισμοί επιτυγχάνονται με προσθήκη σε αυστηρά προδιαγραμμένες αναλογίες φυσικών οξειδίων των μετάλλων, ο χρωματισμός των οποίων, όπως γνωρίζουμε δεν αλλάζει όσα χρόνια και να περάσουν επειδή όλα τα συστατικά τους είναι ανόργανα. Επιπλέον επειδή τα δάπεδα αυτά είναι σφραγισμένα με το ειδικό σφραγιστικό βερνίκι, δεν λερώνουν από λάδια αυτοκινήτων, λάσπες, χώματα κ.λ.π. Αρκεί ένα σκούπισμα με νερό ή μια βροχή για να καθαρίσουν εντελώς. Κι αν με τα χρόνια επικαθίσουν άλατα από τις καιρικές συνθήκες κ.λ.π. αρκεί το πέρασμα ενός βερνικιού  και ο χρωματισμός επανέρχεται όπως ήταν την πρώτη μέρα.

Τα ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ STONECRETE είναι αντιολισθηρά και η Εταιρεία εγγυάται την αντιολισθηρότητά τους για κλίσεις εδάφους μέχρι και 17%. Έχουν χαμηλό συντελεστή λείανσης (λόγω σκληρότητας) και τούτο διατηρεί την αντιολισθηρότητα σταθερή στο πέρασμα του χρόνου.

Η ταχύτητα κατασκευής των ΣΤΑΜΠΩΤΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ STONECRETE είναι δεκαπλάσια έναντι όλων των άλλων δαπεδοστρώσεων. Τούτο συντομεύει πολύ τον χρόνο παράδοσης του κάθε έργου και ιδιαίτερα στους δρόμους το όφελος είναι τεράστιο (προβλήματα κυκλοφορίας κ.λ.π.).

Κατά την κατασκευή των ΣΤΑΜΠΩΤΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ STONECRETE , ιδιαίτερα στους δρόμους, δεν απαιτούνται έργα υποδομής όπως ενίσχυση του εδάφους με αλλεπάλληλες στρώσεις 3 Α, στραγγιστικά έργα κ.λ.π. Αντίθετα τα δάπεδα STONECRETE διαστρώνονται πάνω από χώμα, τσιμέντο, παλαιά άσφαλτο ή ό,τι άλλο υπάρχει απ’ ευθείας. Επίσης δεν χρειάζονται συντήρηση μετά την κατασκευή τους επειδή κατασκευάζονται από οπλισμένο και ενδυναμωμένο μπετόν, τα οποίο συμπεριφέρεται μονολιθικά, και τούτο σημαίνει ότι: δεν αποκολλούνται οι  πλάκες, δεν ανοίγουν οι αρμοί, δεν φυτρώνουν χόρτα μέσα στους αρμούς, δεν παρουσιάζονται οι γνωστές καθιζήσεις των πεζοδρομίων κ.λ.π. Τα ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ STONECRETE κατασκευάζονται για να παραμείνουν στη θέση τους ισόβια. Επίσης οι γνωστές επεμβάσεις των οργανισμών κοινής ωφελείας ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π. αποκαθίστανται τόσο εύκολα και τέλεια ώστε η τομή κυριολεκτικά δεν αναγνωρίζεται μετά την αποκατάσταση.

Ο συντελεστής σκληρότητας των δαπέδων STONECRETE είναι 4 στην κλίμακα Mohs. Λίγα υλικά στον πλανήτη μας έχουν συντελεστή σκληρότητας πάνω από 4 ώστε να φθείρουν το δάπεδο. Γι’ αυτό τα δάπεδα  STONECRETE αντέχουν πολλές δεκαετίες.

Τέλος τα ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ STONECRETE συνδυάζουν τέλεια την αντοχή με την αισθητική. Για την αντοχή είπαμε παραπάνω. Για την αισθητική, τα δάπεδα STONECRETE κυριολεκτικά λύνουν τα χέρια του αρχιτέκτονα με τους αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων. Έχουμε την δυνατότητα να συνδυάσουμε το δάπεδο με το χωριάτικο ή το νησιώτικο περιβάλλον, με το μοντέρνο ή το νεοκλασικό κτίριο, με το χαρακτήρα του τόπου και την παράδοση. Ιδιαίτερα σε έργα ανάπλασης και έργα με αυστηρό χαρακτήρα του τόπου και την παράδοση, όπου το κόστος κατασκευής των φυσικών δαπέδων (καλντερίμια κ.λ.π.) είναι πλέον απαγορευτικό, τα ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ STONECRETE είναι η μόνη λύση.

Required Materials


Colors

Designs

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΛΑΔΑΔΙΚΑ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΛΑΔΑΔΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΕΥΒΟΙΑ
ΠΗΛΙΟ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΠΗΛΙΟ
ΝΑΥΠΛΙΟ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΝΑΥΠΛΙΟ
ΟΛΥΜΠΙΑ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΟΛΥΜΠΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΑ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΑΡΚΑΔΙΑ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ
ΒΕΡΓΙΝΑ
Σχέδιο Σταμπωτών Δαπέδων ΒΕΡΓΙΝΑ

Pages